FAQ

Gjeneral

Kush e zotëron MG?

MG është një nga markat e makinave të kompanisë me bazë në Shangai - SAIC Motor. SAIC Motor prodhon mbi 7 milionë makina në vit, gjë që e bën atë prodhuesin numër 7 të makinave në botë. Për më shumë informacion mbi kompaninë tonë mëmë, ju lutemi hidhini një sy faqes së korporatës së SAIC Motor duke vizituar - saicmotor.com.

Rreth SAIC Motor Corporation Limited

SAIC Motor Corporation Limited (SAIC Motor) është kompania më e madhe e automjeteve në Kinë.

Makina e markës MG

MG është një nga markat e makinave të kompanisë me bazë në Shangai SAIC Motor. Kompania po promovon në mënyrë aktive automjete të reja me energji dhe komercializimin e makinave të lidhura me internetin, si dhe po eksploron teknologji të tjera përçarëse në zhvillim. SAIC Motor prodhon mbi 7 milionë makina në vit, që e bën atë prodhuesin numër 7 të makinave në botë.

Ku ndodhet zyra juaj?

Selia është e vendosur në Kroaci, Zagreb, Ljubljanska Avenija 4. 

Produkti

Ku mund të bëj një provë?

Test drives mund të rezervohen këtu.

Ku mund të gjej informacione për blerjen ose dhënien me qira të një MG?

Për informacion mbi blerjen ose dhënien me qira të makinës, ju lutemi referojuni faqeve të internetit specifike të vendit.

Detajet dhe specifikimet e MG ZS EV

Detajet e MG ZS EV mund të gjenden në https://mgmotor.eu/model/zs/.

Detajet dhe specifikimet e MG EHS Plug-in Hybrid

Detajet e MG EHS mund të gjenden në https://mgmotor.eu/model/ehs.

Detajet dhe specifikimet e MG MARVEL R Electric

Detajet e MG MARVEL R Electric mund të gjenden në https://mgmotor.eu/model/marvel-r.

Detajet dhe specifikimet e MG5 Electric

Detajet e MG5 Electric mund të gjenden në https://mgmotor.eu/model/mg5.

Kur mund të marr informacion për produktet e ardhshme?

Ne i njoftojmë të gjitha informacionet rreth produkteve të ardhshme përmes buletinit tonë, ku mund të regjistroheni këtu, si dhe në kanalet e mediave sociale. Na ndiqni në Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, YouTube ose TikTok.

Teknike

Ku mund të gjej informacione për servisimin e MG-së sime?

Për informacion mbi shërbimin, ju lutemi referojuni faqeve të internetit specifike të vendit.

Ku mund të shkarkoj përditësimet e softuerit? A janë falas?

Mund të përditësoni softuerin map  (map software)  duke vizituar https://mgtouch.naviextras.com.  Përditësimi i pikave të karikimit në map është falas për 3 vjet.

Garancia

Sa zgjat periudha ime e garancisë?

Pas datës së parë të regjistrimit, MG mbulimi përbëhet nga 60 muaj për automjetet e regjistruara përpara datës 01/01/2021 dhe 84 muaj për automjetet e regjistruara në ose pas datës 01/01/2021.

A ka kushte për të zbatuar garancinë?

Po, për t'u kualifikuar për garancinë MG, automjeti duhet të ketë një histori të plotë dhe të saktë shërbimi, në përputhje me planin e servisimit të rekomanduar nga MG, duke përdorur pjesë dhe fluide të Specifikimit të Pajisjes Origjinale (OE). Për më shumë detaje, ju lutemi lexoni Deklaratat e Garancisë.

A vijnë pjesët me garanci?

Po, MG ofron 24 muaj garanci për kilometrazhin e pakufizuar për pjesët origjinale të zëvendësimit të MG, përveç rasteve kur specifikohet ndryshe në Përjashtimet e Garancisë. Vetëm pjesët origjinale që shfaqen në listën e çmimeve me pakicë të MG dhe shiten nga një pikë e autorizuar MG janë përgjegjësi e MG për qëllime të Garancisë.

A mbulon garancia baterinë HV të MG ZS EV tim?

Gjatë një kontrolli kapaciteti në një riparues të autorizuar MG, nëse përcaktohet se bateria e tensionit të lartë litium-jon ka pësuar një rënie të kapacitetit nën 70% të vlerës origjinale në dorëzimin e MG ZS EV tuaj të re, segmenti nën 70% do të konsiderohet si humbje e tepërt. Kur është e mundur, pjesa e humbjes së tepërt do të riparohet; nëse nuk riparohet, bateria e tensionit të lartë litium-jon do të zëvendësohet me një bateri të re ose të riprodhuar.

Si i mbulon garancia komponentët kryesorë të automjetit?

MG Motor është zotuar të sigurojë një periudhë mbulimi garancie prej 84 muajsh ose 150,000 km (cilado që të vijë më shpejt) për paketën e baterive të tensionit të lartë, motorin e makinës, kutinë elektronike të energjisë (PEB) dhe njësinë e kontrollit të automjetit (VCU) si pjesë e komponentët kryesorë të automjeteve me energji të re.

Nëse e përdor MG-në time si një automjet privat me qira, si funksionon garancia?

Politika e garancisë për automjetet elektrike dhe hibride të përdorura me qira private (p.sh. taksi) është 3 vjet/100.000 km (cilado që të ndodhë më shpejt). Ky kufizim përfshin komponentët e trenit të fuqisë së tensionit të lartë dhe baterinë e tensionit të lartë të litiumit.

A është e transferueshme garancia MG tek një pronar i ri kur shes makinën time?

Po, garancia mund t'i transferohet çdo pronari të ri për sa kohë që nuk ka skaduar.

Panelet e trupit të automjetit tim janë shpuar /perforuar nga korrozioni, a e mbulon garancia?

Garancia kundër perforimit mbulon automjetin kundër perforimit për shkak të korrozionit të ndryshkut në panelet e trupit për 7 vjet. Për të ruajtur mbulimin, automjeti duhet të inspektohet çdo vit nga një Riparues i Autorizuar i MG gjatë gjithë kohëzgjatjes së periudhës së garancisë. Duhet të plotësohet një Fletë Inspektimi Vjetore e Garancisë së Korozionit MG dhe të vuloset regjistrimi i dokumentacionit të shërbimit kundër shpuarjes. Çdo riparim i identifikuar duhet të korrigjohet sipas një standardi të pranuar nga një qendër e autorizuar e riparimit të trupit të MG.

Nëse me ndodh avaria jashtë vendit (jashtë vendit tim), a mbulon garancia koston?

Po, MG Motor ofron një mbulim garancie pan-evropiane që është e vlefshme në të gjitha vendet që kanë riparues zyrtarë të autorizuar nga MG.

Asistencë në rrugë

Kur fillon shërbimi i asistencës rrugore MG?

Asistenca Rrugore MG fillon nga data e regjistrimit të parë.

Çfarë mbulohet nga shërbimi i asistencës rrugore MG?

Shërbimi mbulon një automjet MG të kualifikuar si i palëvizshëm për shkak të një avarie teknike ose mekanike. Për më shumë detaje, ju lutemi referojuni Deklaratave të Asistencës në Rrugë.

Çfarë nuk mbulohet nga shërbimi i asistencës rrugore MG?

MG Motor Europe as nuk organizon dhe as nuk ofron shërbime asistence në situata të caktuara, siç janë aksidentet e trafikut rrugor ku automjeti është i palëvizshëm. Për më shumë detaje, ju lutemi referojuni Deklaratave të Asistencës në Rrugë.

Kur kërkoj shërbimin e ndihmës në rrugë, çfarë lloj informacioni do të më duhet të jap?

Nëse keni nevojë për MG Assistance, ju lutemi jepni informacionin e mëposhtëm kur telefononi: emrin tuaj, numrin e telefonit të kontaktit, regjistrimin, modelin dhe ngjyrën, adresën, natyrën e ndarjes dhe vendndodhjen e saktë.

Kur MG-ja ime ka nevojë për ndihmë në rrugë, a duhet te jem unë ai qe drejton makinën?

Jo, MG Roadside Assistance është krijuar për të përmbushur nevojat e një automjeti MG, pavarësisht se kush e drejton, që kërkon ndihmë në rast të një avarie.

Cilat vende mbulojnë shërbimet e ndihmës në rrugë?

Ne ofrojmë një shërbim Pan-Europian i cili përfshin shumicën e vendeve evropiane. Për më shumë detaje, ju lutemi shihni Shtojcën 2 të Deklaratave të Asistencës në Rrugë.

Sa kohë zgjat mbulimi i ndihmës në rrugë?

Asistenca Rrugore MG fillon nga data e regjistrimit të parë për një periudhë prej 12 muajsh. Mbulimi mund të zgjatet deri në 7 vjet.

Si mund të rinovoj ose zgjas ndihmën time në rrugë në vitin e dytë?

Mbulimi mund të rinovohet deri në 12 muaj çdo herë pas shërbimit të fundit të mirëmbajtjes të kryer nga një punëtori zyrtare e MG, brenda periudhës së Planit të Intervalit të Servisimit MG, siç përshkruhet në Portofolin e Servisimit MG. Zgjatja e programit është pa pagesë.

Me cilin numër duhet të kontaktoj kur drejtoj MG-në time jashtë vendit?

Ju lutemi kontaktoni numrin e shërbimit të vendit në të cilin e keni regjistruar fillimisht makinën tuaj. Nëse vendi nuk është i listuar në faqen tonë të internetit, ju lutemi konsultohuni me shitësin tuaj lokal të MG për më shumë informacion.

Pjesë & Aksesorë

Ku mund të marr informacion për aksesorët e MG?

Tregtari i MG është specialist në lidhje me aksesorët. Ata mund t'ju japin informacion me shkrim dhe mundësinë e një konsultimi personal. Seksioni i aksesorëve MG në faqen tonë të internetit ofron gjithashtu shumë informacione interesante për këtë temë.

A kanë modelet MG një kufi tërheqës?

Të dy MG EHS dhe MG MARVEL R kanë një peshë maksimale tërheqëse (pa frenim) prej 750 kg. MG5 dhe MG ZS EV tërësisht i ri kanë një kapacitet tërheqës prej 500 kg (pa frenim).

Si mund ta pastroj më së miri kompletin tim te shtrojave?

Mënyra më e mirë për të pastruar kompletin e shtrojave varet nga materiali. Kompleti prej gome është i lehtë për t'u pastruar duke e shpëlarë me ujë të pastër, duke e fshirë me një leckë të butë të thatë dhe kompleti juaj i shtrojave është i pastër përsëri. Shtrojat prej pëlhure pastrohen më së miri me një pastrues të përshtatshëm të shtrojave të makinës. Lërini të thahen plotësisht pas pastrimit.

A mund ta lidh lehtësisht mbajtësin e biçikletës në mbajtësi për tërheqje?

Po, kjo është e mundur! Sidomos nëse mbajtësi ka një të ashtuquajtur bashkim të shpejtë.

Çfarë aksesorësh janë në dispozicion për të mbrojtur automjetin tim?

Për të mbrojtur automjetin tuaj, ne ofrojmë gamë të ndryshme shtrojave, në veçanti: Pëlhurë dhe Gome. Për mbrojtjen e bagazhit tuaj, shtrojën e bagazhit dhe astari i bagazhit janë më të përshtatshmet.

Nga sa shtroja përbëhet kompleti i shtrojave MG?

Shumica e kompleteve të shtrojave përbëhen nga katër shtroja, të cilët përfshijnë shtroja për shputat e këmbëve të përparme dhe të pasme. Kompletet e shtrojave janë gjithashtu të dispozicion në çifte, për pjesën e pasme ose të përparme. Ato janë të dispozicion në dy materiale të ndryshme: gomë dhe pëlhurë. 

Jeni duke kërkuar për një shtrojë bagazhi?

Këto mund t'i porosisni veçmas.

Gjej një dyqan

Dyqan i brendit
Servisi